» مقالات » انواع روشهاي مجازي سازي در شبكه

انواع روشهاي مجازي سازي در شبكه

انواع روشهاي مجازي سازي در شبكه

1- مجازی سازی سرور

مجازی سازی سرور را می­توان به دو بخش اصلی تقسیم کرد، این دو بخش دو راهکار مختلف هستند که هر سازمان می­ تواند با توجه به نیاز و شرایط خود یکی از این دو راه را برگزیند.

روش اول: چندین سیستم­ عامل بر روی یک سرور

این روش برای تمامی سازمان­ ها چه کوچک و چه بزرگ لازم است. مجازی سازی به شما اجازه می­دهد تا چندین سیستم­ عامل را بر روی بستر سخت افزاری یک سرور داشته باشید. مثلاً فرض کنید شما در شبکه خود 3 سرور مختلف دارید.

  • یک سرور MS Windows Server 2008به منظور میزبانی سرویس Active Directory
  • یک سرور Linux Fedoraبه منظور میزبانی پورتال سازمانی
  • یک سرور MS Windows Server 2003به منظور میزبانی سرویس ISA

حال فرض کنید شما مجازی سازی را بر روی سرورهای خود پیاده سازی می­ نمایید. حالا یک سرور خواهید داشت که سه سیستم عامل ذکر شده روی آن قرار دارند و به صورت همزمان، هر سه مشغول ارائه سرویس خود در شبکه هستند. این گونه، هزینه­ های شما تا نزدیک به یک سوم کاهش پیدا می­کند زیرا هزینه­ های بسیاری همچون برق مصرفی و تولید سرمایش به میزان قابل ملاحظه­ ای کاهش می­ یابد.

روش دوم: یک سیستم عامل بر روی چندین سرور

این روش بیشتر برای سازمان­ های بزرگ، آزمایشگاه­ ها و نیز سازمان­ هایی که نیازمند توان پردازشی بالایی هستند مفید است. این روش به شما اجازه می دهد تا از بستر سخت افزاری چندین سرور استفاده نموده و یک سیستم­ عامل را پشتیبانی نمایید. استفاده از چندین سرور فیزیکی مقدار منابع بسیار بیشتری را در اختیار سیستم عامل ما قرار می­دهد. به طور مثال سیستم عامل ما قادر خواهد بود از چندین CPUبه منظور انجام اعمال پردازشی خود استفاده نماید که قدرت بسیار بیشتری را در اختیار او قرار می­دهد.


2- مجازی سازی دسکتاپ (Virtual Desktop Infrastructure)

این روش، سیستم عامل کامپیوترهای شخصی را از ماشین فیزیکی جدا می ‏کند و ماشین مجازی حاصل را، به جای اینکه روی هارد دیسک کامپیوتر کاربرد ذخیره کند، روی یک سرور مرکزی ذخیره می‏کند بنابراین وقتی کابران در حال کار با ماشین خودشان هستند، همه برنامه‏ ها و عملیات پردازشی و داده‏ های استفاده شده توسط آنان روی سرور مرکزی اجرا و نگهداری می‏شود. این تکنولوژی جهت انتقال دسکتاپ کاربران نهایی از کامپیوتر شخصی به "فضای ابری" استفاده می شود . به کلامی دیگر، دسکتاپ کاربران نهایی، مجازی می شوند.

کاربران با استفاده از پروتکل‏های PCoverIP به کامپیوتر خود دسترسی خواهند داشت. (Virtual Desktop Infrastructure ) VDI با ارائه تمام قابلیت‏های موجود دریک کامپیوتر، مزایای جدید و قابل قبولی ارائه می‏دهد که با آن می‏توان قابلیت مدیریت کردن، کارایی و امنیت کامپیوترهای شخصی کاربران را افزایش داد. VDI بیش از اینکه یک محصول باشد، یک فن‏آوری است.

اصل و اساس این نرم افزار در جهت ارائه خدمات مجازی سازی دسکتاپ بنا نهاده شده است. به واسطه پیاده سازی این نرم افزار در سازمان عملا وابستگی مجموعه به سخت افزار قطع می شود و شما دیگر دغدغه نگهداری سخت افزار را نداشته و هزینه های نگهداری آن به شدت کاهش خواهد یافت. همچنین به واسطه پیاده سازی VDI در سازمان می توانید به راحتی در هر زمانی به سیستم عامل های جدید مثل Windows 8 یا Windows 8.1 مهاجرت نمایید .

این روند با کاربران امکان دسترسی به کامپیوترهایشان با هر وسیله‏ای از قبیل کامپیوترهای شخصی، نوت بوک، Smart Phone یا Thin Client را می‏دهد و کاربران نیز رضایت بیشتری دارند، زیرا به برنامه‏ ها و تنظیماتی که برای کارشان نیاز دارند، دسترسی آسان‏ تری دارند.

ایده این کار بسیار ساده است به جای اینکه روی کامپیوتر کاربران به صورت محلی، نسخه‏ای از سیستم عامل ویندوز اجرا شود، شما در مرکز داده خود، نسخه ویندوز را نصب می‏کنید. سپس کاربران شما به صورت Remote به کامپیوتر خود واقع در سرور وصل می‏شوند و سیستم عامل ویندوز ماشین خود (Windows 8.1, 8, 7 و یا هر سیستم عامل دیگر) را اجرا می‏کنند. با استفاده از این تکنولوژی کاربران می‏توانند از هر کلاینتی حتی با ضعیف ترین  سخت افزار ( Thin Client ) برای دسترسی به کامپیوتر خود استفاده کنند.

 

 

 چرا از مجازی سازی دسکتاپ استفاده کنیم؟

قبل از ظهور فناوری مجازی سازی دسکتاپ کاربران برای استفاده از کامپیوتر شخصی خود می‏بایست از یکی از دو روش زیر استفاده می‏کردند:

  1. روش قدیمی که روی کامپیوتر یا لپ‏تاپ هر کاربر یک نسخه محلی از ویندوز اجرا می‏شد . (Local Desktop)
  2. روش مبتنی بر سرور، که هر کاربر به صورت Remote به یک سرور مایکروسافت و یا Citrix متصل می‏گردید (SBC Desktop)

VDI گزینه سومی را ارائه می دهد که بوسیله آن عمل پردازش را از سمت کاربران گرفته و به یک سرور انتقال می دهد. در VDI بر خلاف روش استفاده از تکنولوژی ترمینال سرویس، کامپیوتر مجازی به یک کاربر اختصاص داده شده و محدودیت‏‏های پیشین حذف شده است.

مزایا و فوایدمجازی سازی دسکتاپ:

در تکنولوژی VDI مدل اشتراک منابع بطور طبیعی و ذاتی وجود دارد. در نتیجه فوایدی را نسبت به مدل قدیمی ارائه می‏دهد. هر کاربر به کامپیوتر خود به عنوان یک واحد کاملاً مستقل با سیستم عامل و برنامه‏ های کاربردی متصل می‏شود. از آنجایی که میزان منابع تخصیص یافته به هر کاربر تغییر می‏کند و در هر لحظه استفاده بهینه از منابع صورت می‏پذیرد، روی هم رفته هزینه‏ های سخت‏ افزاری کاهش می‏یابد.

مجازی‏ سازی، بطور طبیعی انباشتگی اطلاعات کاربران را بهبود می‏بخشد زیرا همه داده‏ ها در مرکز داده نگهداری و پشتیبانی شوند. فواید دیگر این روش عبارتند از:

  • کاهش پهنای باند مورد نیاز شبکه (کلاینت و سرور هر دو در مرکز داده قرار دارند (
  • سیستم عامل و برنامه‏ های کاربردی از سخت‏افزار جدا می‏شود (ایجاد محیط کامپیوتر یکپارچه برای کاربران (
  • کاهش هزینه کلی مالکیت IT TCO
  • سهولت ارتقاء نرم‏ افزار و سخت‏ افزار (سخت‏ افزار مجازی (
  • کاهش بارکاری مدیریتی از طریق مدیریت متمرکز
  • اعمال مؤثرتر محدودیت بر کاربران(استفاده غیر مجاز از کامپیوتر (
  • امکان مدیریت بهتر تجهیزات و پیش‏گیری از گم شدن آنها
  • ارتقاء امنیت و سهولت دسترسی از طریق جمع کردن و یکپارچه‏ سازی داده‏ های کاربران در مرکز داده
  • بهره‏ برداری بیشتر از منابع سخت‏افزاری و به کارگیری بهینه آنها (CPU ، دیسک، برق، حتی حافظه)
  • امکان اتصال از همه جا (به محض وصل شدن به شبکه می‏توان شروع به کار کرد)
  • امکان پاسخ سریعتر به درخواست و مشکلات کاربران
  • امکان ارتقای بسیار سریعتر به سیستم عامل ‏های جدید
  • قابلیت انعطاف‏ پذیری جهت رفع نیاز اکثر کسب و کارها
  • رایانش سبز (استفاده موثر از منابع)


مجازی سازی دسکتاپ در چه سازمانهایی کاربرد دارد؟


در حقیقت این تکنولوژی در هر مکانی که شما کاربرانی داشته باشید که به برنامه‏های کاربردی Server-Based نیاز داشته باشند، مفید است.

VDI تقریباً همه جا مفید خواهد بود و یکی از روش‏های متعددی خواهد بود که می‏تواند برای ارائه یک ماشین به کاربر، مورد استفاده قرار گیرد.

VDI می‏تواند در اکثر شرکت‏ها پیاده‏سازی گردد و باعث کاهش هزینه‏ها و بهبود کیفیت سرویس شود.

 

3- مجازی سازی نرم افزار

این روش جهت بسته بندی نرم افزار به کار می رود. به واسطه این روش می توانید نرم افزار مورد نظر را در هر جایی که می خواهید استفاده کنید. نکته ی کلیدی در این روش تجمع کلیه ی فایلهای نرم افزار در یک فایل اجرایی می باشد. در این روش فایل مورد نظر از سخت افزار مستقل می شود .

4- مجازی سازی Storage

این روش جهت مجازی سازی SAN storage به کار می رود .

5- مجازی سازی I/O

این روش جهت کاهش تعداد کابلهای I/O مورد استفاده قرار می گیرد .

 

 

ابزارهای مجازی سازی

دو شرکت معتبر و سرشناس در زمینه ی مجازی سازی VMware و Citrix می باشند که ارائه دهنده ی راه کارهای مجازی سازی در اغلب زمینه های مجازی سازی هستند.